• darkblurbg
  Noorder Kynologen Club Groningen
  Vereniging voor liefhebbers van honden
 • darkblurbg
  Noorder Kynologen Club Groningen
  Vereniging voor liefhebbers van honden
 • darkblurbg
  Noorder Kynologen Club Groningen
  Vereniging voor liefhebbers van honden

 

De zomer is nu nog heel ver weg......
Maar noteer deze zomerse  aanrader alvast in uw agenda !!

 

Wandeling Schiermonnikoog

Schiermonnikoog 12 september 2020

Om het vakantiegevoel nog even vast te houden gaan we met de boot naar Schiermonnikoog, de opstapplaats is de haven Lauwersoog.
We verzamelen vanaf 9.00 uur bij de loketten in de vertrekhal, nadat we onze auto’s op het parkeerterrein of in de parkeergarage hebben geplaatst ( u kunt voordat u de boot opgaat al voor de hele dag parkeren betalen). Vertrek van de boot/boten van Wagenborg Passagiersdiensten is om 9.30 uur. De overtocht van Lauwersoog naar de pier op Schiermonnikoog duurt ongeveer vijfenveertig minuten.

Op het eiland aangekomen, worden we geïnformeerd over de gang van zaken, zoals: wandelend naar het centrum van het dorp, met de eilandbus naar het centrum van het dorp, ontmoetingsplaats in het dorp van zowel wandelaars als busreizigers. We ontmoeten elkaar op het terras van “Café It Aude Beuthus”. Hier gaan we gezamenlijk iets drinken.

Schiermonnikoog is het meest hondvriendelijke eiland van alle waddeneilanden.
Honden mogen het gehele jaar loslopen op de stranden en ook op veel andere delen van het eiland mogen honden los. De enige uitzonderingen zijn de bebouwde kom, het Nationaal Park en Het Rif.
Om te voorkomen dat alle vrijheden voor honden worden ingetrokken, vragen we alle hondenbezitters om er op het gehele eiland goed op te letten dat honden niet achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan de rust- of verblijfplaatsen (zoals nesten of holen).

Het spreekt voor zich dat uw hond enige vaardigheden moet bezitten om normale interacties met andere honden aan te gaan ook, loopse teven kunt u beter niet meenemen.

Om enige indicatie te hebben van het aantal mensen en honden verzoek ik u vriendelijk om even een mail te sturen naar onderstaande mailadres.
er.elzinga@ziggo.nl