• darkblurbg
    Behendigheid (agility)

Behendigheidscursus

Waar worden de cursussen behendigheid gegeven?

WAAR & WANNEER? 

Behendigheid 1 (agility)

Voor honden van ongeveer 1 jaar oud is er de mogelijkheid om van deze cursus te volgen. Voorwaarde is dat de honden goed onder appèl staan ​​en zich sociaal gedragen ten opzichte van andere honden binnen de groep. Behendigheid 1 is de basiscursus van de behendigheid.

De nadruk ligt bij behendigheid dan ook op het verbeteren van de band tussen geleider en hond. Hoe krijg ik contact met mijn hond…? En wat nog belangrijker is…., Hoe houd ik het contact met mijn hond tijdens het lopen van een behendigheidsparcours (?) !!

In deze basiscursus worden alle behendigheidstoestellen aangeleerd. Deze bevat een lesbrok van 10 lessen en na deze cursus is een aansluiting naar de cursus behendigheid 2. De cursus wordt afgesloten met een clubexamen.

Meer informatie

Behendigheid 2 (Agility)

Na het behalen van het clubdiploma behendigheid 1, is er de mogelijkheid om door te stromen naar behendigheid 2. Na de tien lessen behendigheid 1 waarin een goede basis wordt gelegd, gaan we in deze cursus meer aandacht besteden aan het lopen van verschillende parcoursen. De snelheid zal worden opgevoerd en het aantal te nemen hindernissen word uitgebreid naar een volwaardig parcours.
Meer informatie

De cursus is alleen toegankelijk voor honden die alle toestellen beheersen. Deze cursus bevat 10 lessen deze cursus is er aansluiting naar de groep behendigheid 3.

Behendigheid 3 (Agility)

Na het afronden van behendigheid 2 is er de mogelijkheid door te stromen naar behendigheid 3. Dit betreft een doorlopende cursus. In deze behendigheidsgroep zullen we continu werken aan het verbeteren van de prestaties van de verschillende combinaties.

Er zal optimale aandacht zijn voor zowel de cursisten die wedstrijden willen gaan lopen als voor cursisten die de lat niet zo hoog willen leggen en meer recreatief met hun hond bezig willen zijn.
Meer informatie

De cursus is alleen toegankelijk voor honden die alle toestellen beheersen.

Deze doorlopende cursus wordt per tijdvak gegeven in een blok van 10 lessen.De investering

Prijs voor 10 lessen: € 65,00
Nb. enkel de cursus behendigheid 1 wordt met een clubexamen en diploma afgesloten.

Lidmaatschap is uit verzekeringstechnisch oogpunt verplicht.
kosten lidmaatschap: 21,50 euro op jaarbasis
na 1 juli betaald u; 10,75 euro.
Inschrijfkosten: 3,50 euro (eenmalig)

Voor meer informatie over het lidmaatschap klik hier

Voor aanvullende vragen over deze cursus klik hier

De investering

Voor de cursus
behendigheid 1, 2 of 3

Prijs voor 10 lessen


NKC leden: € 65,00
 (let op, hiervoor moet u lid zijn)

informatie lidmaatschap