• darkblurbg

 

Na het behalen van het clubdiploma behendigheid 1, is er de mogelijkheid om door te stromen naar behendigheid 2. Ten opzicht van de basiscursus behendigheid 1 waarin een goede basis is gelegd, gaan we in deze cursus meer aandacht besteden aan het lopen van verschillende parcoursen.

De snelheid zal worden opgevoerd voor zowel geleider als hond en het aantal te nemen hindernissen zullen worden uitgebreid naar een volwaardig parcours.

Op de basiselementen – lichaamshouding, commando’s, etc.. - uit de cursus behendigheid 1 zullen we in deze vervolgcursus nog meer de nadruk gaan leggen. Daarnaast gaan we in deze cursus aandacht besteden aan de o.a. de volgende aspecten;

 


Starten op afstand.
Het op afstand starten met je hond.
Dit betekent dat je je hond voor het 1e toestel (start) laten zitten en dat je als geleider afstand neemt, en hem vervolgens vanuit die positie het commando geeft om te mogen starten.


Vooruit sturen .
Het vooruit sturen van je hond over een aantal behendigheidstoestellen.
In bepaalde situaties in het noodzakelijk om je hond over een aantal toestellen (die in een rechte lijn staan) vooruit te kunnen sturen.

Rechts lopen & wissels. 
Bij de cursus behendigheid 1 zijn we kort ingegaan op het onderwerp dat de hond aan de rechterzijde van de geleider moet kunnen werken. In deze cursus zullen de verschillende wissels (Belgische, Finse, etc..) belichten. En met name hoe en op welk moment we deze wissels tijdens het lopen van een parcours in de praktijk kunnen toepassen.

De cursus is alleen toegankelijk voor honden die met goed gevolg de basiscursus behendigheid 1 hebben afgerond.

Deze cursus bevat 10 lessen en na deze cursus is er aansluiting naar de groep behendigheid 3